Člen skupiny ENETIQA

O nás

Zásobování teplem Vsetín a.s. dodává teplo pro domácnosti a další zákazníky ve Vsetíně a pro průmyslový areál Jasenice ve Vsetíně. Pro zákazníky průmyslového areálu Jasenice dodává také pitnou vodu, odvádí odpadní a srážkové vody a poskytuje zde služby elektronických komunikací. Společnost je také dodavatelem pitné vody ve Studénce.

Více informací

Cena tepla na Vsetíně stoupne o stokoruny.

Společnost Zásobování teplem Vsetín (ZTV) zvýší ceny tepla pro příští rok o 40 %. Náklady na teplo tak pro rodinu v bytě o velikosti 3+kk stoupnou v průměru o 400 Kč měsíčně, a to včetně DPH. Růst ceny mohl být výrazně vyšší, společnost ZTV však do ceny tepla promítla jen část skokově zvýšených nákladů na nákup zemního plynu, který teplárna využívá jako palivo. Zvýšené ceny jsou platné od 1. 1. 2022.

„Pokud bychom to neudělali, růst ceny by byl daleko vyšší. Ačkoliv jsme měli dodávky plynu smluvně zajištěné dopředu na celý rok 2022, museli jsme v rekordně krátké době najít dalšího dodavatele. Původní obchodník nebyl schopen nasmlouvané dodávky pro rok 2022 garantovat. Plyn jsme museli nakoupit za aktuální ceny, které jsou čtyřikrát vyšší než před rokem,“ říká Ing. Michal Chmela, předseda představenstva ZTV a.s.

Rozhodnutí přenést na zákazníky jen část nákladů ze zvýšených cen plynu učinil vlastník společnosti ZTV, kterým je energetická skupina MVV Energie CZ. Jörg Lüdorf, předseda představenstva mateřské společnosti MVV Energie CZ a.s., k tomu prohlásil: „V této mimořádné situaci jsme chtěli omezit růst výdajů domácností za teplo na nezbytné minimum. Toto rozhodnutí se týká všech našich tepláren, které spalují převážně zemní plyn.“

Nákup zemního plynu zajišťuje skupina MVV Energie CZ pro jednotlivé dceřiné firmy včetně ZTV centrálně. V současné době má skupina zajištěn dostatek plynu na celou topnou sezonu a pro dodávky plynu na rok 2023 má již nového dodavatele.

Zásobování teplem Vsetín a.s. vznikla v roce 1992. Společnost je od roku 2000 součástí energetické skupiny MVV Energie CZ a dodává teplo pro vytápění a teplou vodu do více než 8 tisíc vsetínských domácností. Zásobování teplem Vsetín a.s. zajišťuje na území města Vsetína také výrobu a dodávku elektřiny, v průmyslovém areálu Jasenice zabezpečuje dodávky vody a odvádění odpadních vod a poskytuje služby elektronických komunikací. Od 1.dubna 2011 je společnost rovněž vlastníkem a provozovatelem vodovodu a kanalizace na území města Studénka.

Energetickou skupinu MVV Energie CZ tvoří patnáct společností s působností v patnácti městech České republiky. Mateřskou společností je MVV Energie CZ a.s., která byla založena v říjnu 1993 a od roku 1999 je dceřinou společností německého energetického koncernu MVV Energie se sídlem v Mannheimu v Německu. Tři hlavní pilíře strategie MVV jsou výroba a distribuce tepelné energie, kombinovaná vysokoúčinná výroba elektrické energie a energetické využití odpadu.

 

Přerušení dodávek tepla a teplé vody

V současné době dodáváme teplo a teplou vodu do všech odběrných míst ve Vsetíně, dle smluvních podmínek.

Důležité kontakty Vsetín

CZT Město (Vsetín)

Pohotovost pro havarijní situace v dodávkách tepla CZT
 603 555 815 (nepřetržitě)

Dispečink teplárna Jiráskova
 571 815 206 (nepřetržitě)

Průmyslový areál Jasenice

Distribuce elektřiny
 724 650 866 (nepřetržitě)

Elektronické komunikace
  571 804 545
(v pracovní dny v době 6:00÷14:00)

  724 650 866
(v mimo pracovní době)

Výroba a distribuce tepla
 724 650 881 (nepřetržitě)

Vodovody a kanalizace
 724 650 881 (nepřetržitě)

Důležité kontakty Studénka

Provozovna Studénka

Vodovody a kanalizace
 602 709 156 (nepřetržitě)

Jak se k nám dostanete?

imgMap_vsteplo

Zpravodaj skupiny ENETIQA a.s. - NEWS

Zpravodaj skupiny MVV Energie CZ - NEWS