Člen skupiny ENETIQA

O nás

Zásobování teplem Vsetín a.s. dodává teplo pro domácnosti a další zákazníky ve Vsetíně a pro průmyslový areál Jasenice ve Vsetíně. Pro zákazníky průmyslového areálu Jasenice dodává také pitnou vodu, odvádí odpadní a srážkové vody a poskytuje zde služby elektronických komunikací. Společnost je také dodavatelem pitné vody ve Studénce.

Více informací

Výherci soutěže „TEPLO ZDARMA“ si slavnostně převzali ceny v celkové hodnotě 37 tisíc korun

Společné foto výherců

Dne 7. 6. 2016 proběhlo v sídle společnosti Zásobování teplem Vsetín a.s. předání peněžitých cen výhercům soutěže TEPLO ZDARMA, kteří se umístili na prvních třech místech. Výhercům poblahopřál a ceny předal předseda představenstva Ing. Michal Chmela – viz fotogalerie.

1. cenu převzal pan Radim Kukula z Rokytnice, který v soutěži tipoval nejlépe a získal výhru ve výši 19 728,- Kč, což byla částka, kterou jeho domácnost zaplatila za teplo pro vytápění a přípravu teplé vody za rok 2015

2. cenu ve výši 12 298,- Kč převzala paní Miroslava Kořénková ze Sychrova

3. cenu ve výši 4 772,- Kč převzal pan Radovan Žárský z Trávníků

1misto1misto_2
2misto
2misto2
3misto
3misto2
diskuze

Setkání výherců soutěže s organizátory soutěže proběhlo v přátelské atmosféře.
Výherci soutěže se podělili s organizátory o své názory a postřehy k průběhu soutěže.
Mimo jiné proběhla diskuse o obtížnosti soutěžní otázky, účinnosti použitých forem propagace soutěže apod. S velkým zájmem si výherci soutěže vyslechli informaci o kogeneračních jednotkách, na kterých ve společnosti Zásobování teplem Vsetín probíhá společná výroba tepla a elektřiny. Právě ke společné výrobě tepla a elektřiny, která oproti oddělené výrobě elektřiny v klasických elektrárnách přináší z celospolečenského hlediska značné úspory primárního paliva, se vázala soutěžní otázka soutěže TEPLO ZDARMA.

Pro názornost úspory primárního paliva bylo pro potřeby vzájemného porovnání společné a oddělené výroby elektřiny a tepla zvoleno jako palivo hnědé uhlí. Roční úspora hnědého uhlí ve stanoveném období a správná odpověď na soutěžní otázku činí 4 479 866 kg.
Právě takovéto množství uhlí nemuselo být díky tomu, že společnost Zásobování teplem Vsetín dodala do elektrické sítě svoji elektřinu, vyrobeno v některé z českých tepelných elektráren, nemuselo být tudíž spáleno uvedené množství uhlí a díku tomu nebyly spalováním uhlí vzniklé zplodiny vypuštěny do ovzduší. Lepší představu o množství ušetřeného uhlí získáme, pokud se toto množství přepočítá na počet železniční vagonů, potřebných k přepravě tohoto uhlí (90 vagonů o ložné hmotnosti 50 tun) nebo počet rodinných domů, kterým by toto množství uhlí stačilo jako zásoba na jednu topnou sezónu (zhruba 1 000 rodinných domů).

Přerušení dodávek tepla a teplé vody

V současné době dodáváme teplo a teplou vodu do všech odběrných míst ve Vsetíně, dle smluvních podmínek.

Důležité kontakty Vsetín

CZT Město (Vsetín)

Pohotovost pro havarijní situace v dodávkách tepla CZT
 603 555 815 (nepřetržitě)

Dispečink teplárna Jiráskova
 571 815 206 (nepřetržitě)

Průmyslový areál Jasenice

Distribuce elektřiny
 724 650 866 (nepřetržitě)

Elektronické komunikace
  571 804 545
(v pracovní dny v době 6:00÷14:00)

  724 650 866
(v mimo pracovní době)

Výroba a distribuce tepla
 724 650 881 (nepřetržitě)

Vodovody a kanalizace
 724 650 881 (nepřetržitě)

Důležité kontakty Studénka

Provozovna Studénka

Vodovody a kanalizace
 602 709 156 (nepřetržitě)

Jak se k nám dostanete?

imgMap_vsteplo

Zpravodaj skupiny ENETIQA a.s. - NEWS

Zpravodaj skupiny MVV Energie CZ - NEWS