Člen skupiny ENETIQA

O nás

Zásobování teplem Vsetín a.s. dodává teplo pro domácnosti a další zákazníky ve Vsetíně a pro průmyslový areál Jasenice ve Vsetíně. Pro zákazníky průmyslového areálu Jasenice dodává také pitnou vodu, odvádí odpadní a srážkové vody a poskytuje zde služby elektronických komunikací. Společnost je také dodavatelem pitné vody ve Studénce.

Více informací

Společnost Zásobování teplem Vsetín pokračuje v rekonstrukci sídlištních rozvodů tepla, letos v lokalitě Trávníky-Bečva

Tak jako prakticky každým rokem, provádí společnost Zásobování teplem Vsetín i letos, v době mimotopného období, rekonstrukci sídlištních zařízení pro rozvod tepla. Tentokrát se jedná o lokalitu Trávníky – Bečva. Hlavním přínosem prováděné rekonstrukce je zvýšení spolehlivosti dodávek tepla, zlepšení kvality poskytovaných služeb, a snížení spotřeby tepla a tím i dosažení finančních úspor pro konečné spotřebitele.

Tato rekonstrukce, spojená s instalací objektových předávacích stanic do teplem zásobených objektů, byla zahájena zemními pracemi 1. června 2016. Celá akce bude kompletně dokončena nejpozději v termínu do 31.8.2016. Příprava topné vody pro vytápění a příprava teplé vody se po realizaci akce přesune z nynější centrální výměníkové stanice VST Trávníky – Bečva do teplem zásobených domů.

Pro konečné spotřebitele představuje realizovaná rekonstrukce otopných soustav následující přínosy:

  • Možnost individuální regulace topné vody, kdy lze každý dům v dané lokalitě vytápět (regulovat) individuálně, podle konkrétních stavebně-technických vlastností daného domu a specifických požadavků uživatelů. Díky této možnosti lze například přizpůsobit množství dodávaného tepla v návaznosti na zateplení domu nebo výměnu oken, v jednotlivých domech lze zvolit libovolné denní nebo týdenní provozní a teplotní režimy vytápění a dodávky teplé vody apod.

Přechodem z centrální přípravy TV v sídlištní výměníkové stanici k individuální přípravě v místech její spotřeby (v teplem zásobených domech) lze očekávat snížení absolutní spotřeby tepla pro ohřev TV (cca o 15-20 %) a tím i úspory konečných spotřebitelů v platbách za množství dodaného tepla. Instalací předávacích stanic do teplem zásobených objektů získají jednotlivé domy možnost přímého ovlivňování množství tepla pro přípravu TV ve svých domech (zejm. možností individuálního nastavení teploty ohřevu TV, případně nastavení nočního útlumu ohřevu TV).

Akce_Becva_venkovni_rozvodyAkce_Becva_objektova_predavaci_stanice

Přerušení dodávek tepla a teplé vody

V současné době dodáváme teplo a teplou vodu do všech odběrných míst ve Vsetíně, dle smluvních podmínek.

Důležité kontakty Vsetín

CZT Město (Vsetín)

Pohotovost pro havarijní situace v dodávkách tepla CZT
 603 555 815 (nepřetržitě)

Dispečink teplárna Jiráskova
 571 815 206 (nepřetržitě)

Průmyslový areál Jasenice

Distribuce elektřiny
 724 650 866 (nepřetržitě)

Elektronické komunikace
  571 804 545
(v pracovní dny v době 6:00÷14:00)

  724 650 866
(v mimo pracovní době)

Výroba a distribuce tepla
 724 650 881 (nepřetržitě)

Vodovody a kanalizace
 724 650 881 (nepřetržitě)

Důležité kontakty Studénka

Provozovna Studénka

Vodovody a kanalizace
 602 709 156 (nepřetržitě)

Jak se k nám dostanete?

imgMap_vsteplo

Zpravodaj skupiny ENETIQA a.s. - NEWS

Zpravodaj skupiny MVV Energie CZ - NEWS